Halestorm - The Strange Case Of...


Artist: Halestorm
Album: The Strange Case Of...
Label: Atlantic
Year: 2012
Country: USA
Genre: Hard Rock, Alternative Rock, Alternative Metal, Heavy Metal, Post-Grunge
FACEBOOK

Halestorm е сравнително нова група, чиято основна движеща сила се състои от Elizabeth "Lzzy" Hale (вокали/китара/пиано) и Аrejay Hale (барабани), които са сестра и брат. Както се досещате, името бандата (в която участват още китаристът Joe Hottinger и басистът Josh Smith) произлиза от тяхната фамилия.

Фронтдамата Lzzy Hale е тази, която ме накара да слушам техния втори албум озаглаваен The Strange Case Of..., след като чух преди 2-3 месеца пилотния сингъл Love Bite (So Do I). Гласът на симпатичната брюнетка звучеше пленително на фона на здравия рок саунд. Песента е откриваща за албума и съвсем спокойно мога да кажа - най-доброто начало, което може да се желае. За съжаление, впоследствие се оказва, че Love Bites е не само най-доброто начало, но и най-доброто нещо в албума. Песента е една от най-тежките, с невероятен заряд и много заразителен припев, като може да ти се прииска Lzzy да ти захапе езика, докато слушаш.

Втората и третата песен Mz. Hyde и I Miss The Misery също бих ги причислил към силната част на The Strange Case Of... Неравноделното начало на първата песен определено изненадва и макар после да продължава малко праволинейно, задържа вниманието след енергията на Love Bites. I Miss The Misery ме впечатли, основно с емоционалните вокали на Lzzy на изключителния припев. Четвъртата песен Freak Like Me също е от попаденията в албума, a откриващият китарен риф може да събуди и мъртвите.

И тук албумът приема може би очакван, но твърде голям завой. Като всяка една модерна група, която по средата между хард рока и алтърнатив вълната, Halestorm имат своите лирични и баладични моменти. В Тhe Strange Case Of... обаче този момент е твърде голям. Beautiful With You, In Your Room и Break In не са лоши песни и имат своя чар, но наредени една след друга, успяват да досадят и да развалят отлични първоначални впечатления.

Завръщането към по-хеви ориентираните парчета е с Rock Show, която следва интересен модел на развитие, особено на припевите, но не впечатлява. Daughters Of Darkness и You Call Me A Bitch Like It's A Bad Thing вече са друга работа. И двете песни са доста по-интензивни от Rock Show и те карат да забравиш за меланхоличните моменти в средата на албума.

American Boys пък навява споменит за 80-те и звучи като отговор на сексистките рок химни на Motley Crue, Poison и разни подобни глем герои. Последната песен от редовния албум преди бонусите е Here's To Us, която е вторият сингъл. Завръщането към мелодичността този път е на ниво, отново заради прекрасните вокали на Lzzy върху един доста циничен текст.о
Разбира се, има и три бонус песни - Don't Know How To Stop, Private Parts и Hate It When You See Me Cry. Първата и третата от тях попълват успешно края, но тази между тях (която е с участието на James Michael oт Sixx:А.М.) някак си изобщо не ми допадна, именно заради изтерзаните мъжки вокали.

Halestorm попада в една особена категория от съвременния рок, повлияна от Skid Row, Guns'n'Roses, Joan Jett и Nirvana, където са банди като Avenged Sevenfold, Three Days Grace, Nickelback и дори Papa Roach. Бандата и специално албума The Strange Case Of... обаче има едно основно предимство - секси гласа на фронтдамата Lzzy. Не бих тръгнал да сравнявам нейното пеене с тези на други известни вокалистки на рок групи, но съм убеден, че фенове на The Distillers, Paramore, Anouk, Тhe Donnas и Juliette Аnd The Licks ще намерят по нещо за себе си. Албумът може да не е впечатляващ, но има своите силни моменти.

ОЦЕНКА: 7/10


Препоръчителни песни: Love Bitеs (So Do I)  I Miss The Misery  You Call Me A Bitch Like It's A Bad Thing  Here's To Us




Коментари

Популярни публикации