Bright Sight - Tри

Artist: Bright Sight
Album: Три
Label: Self-Released
Year: 2012
Country: Bulgaria
Genre: Skatepunk, Punk Rock, Hardcore Punk, Alternative Rock
FACEBOOK




ЕP-то на Bright Sight – “Три” е истински самиздат. Бандата работи много здраво, за да може музиката ѝ да достига до колкото се може повече фенове и сигурно Станко, Ангел, Даниел и Ясен изпитват голямо удоволствие от това, че хората наистина харесват песните им и се асоциират с посланията в тях, заради което благородно им завиждам. „Три” излиза една година след дебютния албум „Ехо на душите ни” и отново се разпространява предимно от ръка на ръка, от концерт на концерт и още повече вдига летвата след вече утвърдените песни „Изкуствен свят”, „Кухненски робот” и „2012”.

По принцип имам предразсъдъци към музика, изпята на български. В случая с Bright Sight oбаче се радвам, че групата е избрала матерния ни език, а не комерсиалния английски. Така сякаш и трите песни от „Три” – „Грешни стъпки”, „Клетка” и „Следи” наистина успяват да вдигнат бандата на един по-висок пиедестал. 

В музикално отношение Bright Sight се опитват да запълнят в България празнината за мелодичния пънк/хардкор. И трите парчета са направени по всички канони на калифорнийската сцена. За мен бандата звучи доста като Pennywise и NOFX, по-ранните АFI и Strung Out заради двете каси на барабаните, което пък придава метъл отенък на „Три”. Всяка една от песните си има своя собствена идентичност и достойнства. Моят фаворит е „Клетка”, въпреки че доколкото разбрах, тя е най-малко популярната песен от трите.

Всеки, които подкрепя подкрепя по някакъв начин ъндърграунд сцената ще хареса „Три”. Бързо, мощно, ударно – парчетата са като товарен влак, които минава през главата ти и не те оставя да стоиш на едно място, а те кара да скачаш на воля... Силно препоръчително.

OЦЕНКА: 8,5/10


Коментари

Популярни публикации