The Bouncing Souls - Comet




Artist: The Boucning Souls
Album: Comet
Label: Rise Records/Chunksaah Records
Year: 2012
Country: USA
Genre: Punk Rock, Pop Punk, Alternative Rock
FACEBOOK




Започвам с уговорката, че това ревю трябваше да бъде написано преди повече от 2 месеца, но така или иначе това не стана тогава. Така че по-добре късно, отколкото никога.

The Bouncing Souls вече спокойно могат да минат за ветерани в американския пънк рок, но ако човек се замисли реално – те са по-скоро локален култ в Ню Джърси и трудно биха могли да минат за голямо име в тази сцена, каквито са примерно Pennywise и NOFX.  Деветият им албум Comet не прави стъпки нито напред, нито назад, нито дори настрани, от това, което знаем за тях, което оставя впечатлението за тъпчене на едно място, но пък това не е непременно нещо лошо. The Bouncing Souls са намерили своята ниша, дори бих казал своето признание, да записват възможно най-мелодични пънк песнички, като в някои от тях предлагат може би малко повече агресия.

Първото парче Baptized е типичен пример за написанато в предишното изречение –  взривно запалване на фитила и докато се усетиш, размахваш ръце, свирейки на въздушните барабани. Fast Times пък притежава една от най-игривите и яки бас линии, които съм чувал през тази година, но самата песен е по-скоро поп/рок ориентирана.  Пилотният сингъл Static е в руслото на Baptized – с повече динамика и енергия, а тези хорови вокали „Hey, hey, hey” много ми напомнят за любимата ми песен тяхна песен – The Gold Song.
 
Coin Toss Girl е доста романтично и поетично, особено с части от текста като I think I'd like to marry her/I think I'd like to bury her и печели симпатии.  Песента Comet също е подобна, но поне според мен, е твърде дълга – над 5 минути и в един момент става малко скучна. We Love Fun пък звучи сякаш The Beatles правят кавър на Green Day… или по-скоро обратното, не мога да преценя, но предполагам, че схванахте идеята.  

Infidel e най-краткото и може би най-бързото и най-коравото парче, малко в стилистиката на Bad Religion и много ми допада припева „We're doing well living here in hell/Judge us any time, we don't mind”. Следващата композиция DFA (означава Down For Anything) също е по-пънкарска и по-агресивна от средното ниво в албума и смятам, че ако имаше още 1-2 песни от подобен калибър, този албум щеше да е по-добър.

Последните две композиции In Sleep и Down With The Ship са пак по-бавнички, като във втората се усеща леко фолк пънк влияние тип Frank Turner. И всъщност това са всички 10 песни, в малко над 34 минути.

Като се замисли човек, това е отлична дължина за албум, но както споменах, на Comet му трябват по още една щипка сол и пипер, демек по-бързи и по-агресивни песни. Иначе не може да имаме претенции към The Bouncing Souls откъм звук, тъй като все пак продуцент е Bill Stevenson, при когото рядко има половинчати работи.Сумарно, Comet e нормален албум за стандартите на тази банда и като цяло за стандартите на поп-пънка. Просто обаче му липсва малко повече живец.

ОЦЕНКА: 6,5/10

Препоръчани песни: Fast Times   Static   Coin Toss Girl   Infidel   DFA



Коментари

Популярни публикации