Anthrax - Anthems

Artist: Anthrax
Album: Anthems
Year: 2013
Label: Megaforce/Nuclear Blast
Country: USA
Genre: Heavy Metal, Thrash, Hard Rock, Speed Metal
FACEBOOK

Anthems е EP на пост-хардкор групата Anthrax... Релакс, шегувам се. Всъщност почти всичко от първото изречение е вярно освен стиловото определение за Anthrax.

Траш метъл бандата наскоро се раздели със своя соло китарист Rob Caggiano, който отиде да свири с датчаните Volbeat. Но преди това да стане факт, той участва в записите на настоящото EP с кавъри, което според мен е леко разочароващо.

Anthrax винаги са били превъзходни, когато става дума за кавъри и неслучайно някои от най-големите им хитове - Anti-Social, Got The Time и дори Bring The Noise (реално е кавър-колаборация) са песни на други банди и изпълнители. В албума си от 2011-та година Worship Music пък бяха записали интересна версия на New Noise на Refused, така че подобно EP определено е нещо, което не ме изненада като идея.

Шестте кавъра са на любими парчета на Anthrax на банди от 70-те. Имената на AC/DC, Rush, Boston, Cheap Trick, Journey и Thin Lizzy се знаят от всички, оригиналите на песните също. Трактовките на Anthrax обаче са по-скоро скучни.

Примерно Jailbreak на Thin Lizzy е изсвирена без никакъв хъс. Smokin' на Boston пък е по-скоро като преработено от Deep Purple. Нищо против Deep Purple, ама предпочитах да беше изсвирено в стил Anthrax. Другите кавъри са окей, без да блестят, като личният ми фаворит е откриващото Anthem на прог титаните Rush.

След шестте кавъра Anthrax са решили да включат една тяхна песен в две различни версии. Става дума за Crawl, която е част от споменатия вече албум Worship Music. Песента я има в оригинал и в ремикс. И тук си блъскам главата, за да разбера кому е нужно вмъкваш вече позната на феновете на песен? Crawl е супер яко парче - малко ми е Faith No More-ско, а Joey Belladonna пее досущ като Mike Patton в началото, но включването му в Anthems е излишно. Вместо него и ремикса му, бандата можеше да запише още един кавър и това щеше да е далеч по-удачно.

Обичам Anthrax, но Anthems е недоизпипана работа. Ако Crawl обаче бъде номинирана за Grammy, ще бъде голям смях.

ОЦЕНКА: 5,5/10

Препоръчани песни:    Anthem    T.N.T.   Big Eyes


Коментари

Популярни публикации