The Bridge - ...Between EP

Artist: The Bridge
Album: ...Between EP
Year: 2013
Label: Farewell Records
Country: Serbia
Genre: Hardcore Punk,  Punk Metal
FACEBOOK


The Bridge e сравнително нова сръбска хардкор банда, но членовете ѝ са познати лица, тъй като свирят в други групи от тамошната сцена. Тяхното дебютно ...Between EP официално излезе на 6-ти март и песните от него ще могат да бъдат чути на живо от българската публика на 19-ти април, когато е концертът им с Last Hope, Smut и Them Frequencies в клуб Eight Ball.

Реално повечето парчета (пет на брой + интро и едно скрито) от това издание на The Bridge са познати вече, тъй като са записвани през 2012 година. Стилът, който според мен най-добре пасва като описание на петимата сърби, е модерен хардкор пънк, като метъл елементите са сравнително малко.

Личната ми асоциация с тях е музиката на канадците Comeback Kid (особено с албума им Broadcasting...), които изповядват същите морални ценности. The Bridge са вдигнали фронт срещу всякакви "изми" (фашизъм, глобализъм, империализъм, расизъм и т.н.), защитават правата на животните и определено се опитват да прокарат и нотка на позитивизъм в иначе негативно изглеждащи заглавия на песни като No Spirits, No Hearts.

...Between EP се слуша на един дъх, тъй като е дълго само четвърт час. Гласът на фронтмена Aca наистина доста напомня на Andrew Neufeld от Comeback Kid - дълбок, емоционален и отчетлив при изпяването на английските думи. Инструментално The Bridge са напипали солиден саунд, комбиниращ скорост, енергия и по-мелодични пасажи, плюс задължителното хорово пеене.

Broadcasting... The Bridge... Between. Сърбите са извадили много здраво EP, в което вече споменатата No Spirits, No Hearts наистина може да бъде "хитът", но всичките парчета са достатъчно силни, за да "събудят мъртвите" (пак Comeback Kid намек, знам).

ОЦЕНКА: 7,5/10

Препоръчителни песни:  The Bridge Between   Ask Yourself   No Spirits, No Hearts

ЧУЙ ЦЯЛОТО EP НА BANDCAMP СТРАНИЦАТА НА THE BRIDGE ТУК!


Коментари

Популярни публикации