Kitty In A Casket - Bittersweet

Artist: Kitty In A Casket
Album: Bittersweet
Year: 2013
Label: Better Than Hell Records
Country: Austria
Genre: Psychobilly, Punk Rock, Alternative Rock, Horror Punk
FACEBOOK



Kitty – вокалистка на Kitty In A Casket бе представена на една по-широка аудитория в България чрез една от класациите ми в Avtora. Въпросната банда попадна в полезрението ми преди две години някъде, когато малко след като бях луднал по The Creepshow.  Запознавайки се с творчеството им, сложих тези австрийци на радара си и преди няколко седмици с радост узнах, че са готови с нов албум.

Но да започнем от там, откъдето всичко живо очаква да почна – обложката на Bittersweet. Вижте само как тази миловидна млада дама небрежно държи някакво сечиво, с което до преди 5 минути е цепила дървата на баба си в село Гемайнхаймбюргерсхафен. Вижте я само! Само заради тази картинка съм сигурен,  че ако изпитваш недоверие към Kitty In A Casket, то чувството моментално ще се изпари.

Всъщност така и не разбрах истинското име на Kitty заради оскъдното инфо, което намирам за тях. Но по-важното е, че тя е екстремно секси и не отговарям за пристрастяването към разглеждане на нейни снимки в ИнтернетЪТ. 

Преди записите на Bittersweet, в групата настъпват няколко рокади, което в никакъв случай не ни засяга пряко, стига музиката да е добра. А този албум определено е най-изпипаният от всички на Kitty In A Casket. 

Откриващата песен In Blood We Trust ни впуска стремглаво в 45-минутно сайкобили/пънк рок приключение, а провикването на Kitty “Here we gooooooooo”, последвано от “We are not human, actually we’re kind of dead”, влиза по-добре от бира на пейките в Борисовата градина. Реално, ако си фен на Misfits, филмите на ужасите, The Creepshow, The Hellfreaks, Dance Hall Crashers и въобще на банди с мацки за вокалистки, то Kitty In A Casket е твоята банда. 

Четиринайсетте песни не са върха на сладоледа, тъй като акордите, прогресиите и въобще мелодиите сме ги чували стотици пъти. Примерно в Kreepsville 666 бандата внедрява темата на Инспектор Гаджет, The Cheesy Song пък въпреки името си, не е толкова cheesy, но пък припевът съмнително прилича на Wherever, Whenever на Shakira, а Decline е като забавена версия на 1998 на Rancid.

Само че всички тези заемки, влияния и т.н., в никакъв случай не са натрапени. Бандата свири това, което умее най-добре, а Kitty пее (и изглежда) по сладурски начин, дори в двете парчета, които са на страстоубийствения немски език - Die Geister Die Ich Rief и Bis Der Vorhang Fällt.

Ами... какво друго да кажа. Приятен албум, дължината му е екстра и съвсем очаквано финалната песен Fading Away е балада. Всичко е по правилата.  Kitty In A Casket и Bittersweet заслужават доста браво-та. 

ОЦЕНКА: 7,5/10

Препоръчани песни:  In Blood We Trust   Kreepsville 666   Dancing With The Devil    Decline  We Come From Venus





Коментари

Популярни публикации