JFT, Bright Sight, Unseen Consequences - Live @ Rock Bar Fans

Artists: JFT, Bright Sight, Unseen Consequences
Venue: Rock Bar Fans
Date: 31.08.2013
Genre: Alternative Metal, Rap Metal, Hardcore Punk

FACEBOOK на JFT
FACEBOOK на Bright Sight
FACEBOOK на Unseen Consequences



Лятото отива към своя край и се надявам поне клубният концертен живот да спаси надигащата се меланхолия. След като в петък вечер, сетивата ми бяха разтърсени на The Wall Live на Roger Waters, на следващия ден – в последните часове на август, реших да поразтреса малко и кокалите си.

Събитието бе JFT/Bright Sight/Unseen Consequences в столичния рок бар Fans. Три софийски банди (софийски, а не български, както обичат да казват местните шовинисти) се събраха, за да дадат началото на предесенната нощна пукотевица.

По принцип досега не мислех да пиша в блога репортажи за такива събития, но всяко нещо търпи еволюция (освен акулите и Ramones). Твърде е възможно и други такива концерти да получат внимание за в бъдеще, но да се съсредоточим върху този.

JFT (Just For Today) е алтърнатив/ню метъл група, която свири по-сериозно от сравнително скоро. Досега не съм бил на техен концерт, но познавам част от момчетата в групата и от няколко месеца с нетърпение чаках да ги видя на живо. В сетлистата им имаше 9 песни, ако не се лъжа – всичките авторски, като някои от тях вече дебютираха и по Радио Тангра – Моят Път, Life и Крачка Напред.  Най-готиното при JFT е, че свиреха на сцената така, сякаш са го правили стотици пъти досега, като рутината и енергията им прикриваха дребните грешки в изпълнението.  Ако бандата продължава смело да стъпва напред в клубния концертен живот, погото на техните парчета ще става по-масирано, тъй като ще привлекат още доста нови фенове.

За BrightSight съм писал и преди в блога си – ревю за EP-то – Три. И доста пъти съм бил на техни концерти, като в повечето случаи винаги става голяма лудница.  Радвам се, че и този път беше смазващо, а песни като Следи, Кухненски Робот, Забрава, 2012, Грешни Стъпки и Изкуствен Свят вече се знаят наизуст от голяма част от хората. С нетърпение чакам да чуя студийни записи и на новия им материал, който обещава да поне толкова силен, колкото споменатите по-горе парчета.  Bright Sight наистина направиха така, че хората да не могат да си поемат дъх накрая, което от една страна доведе до отлив на публика за последната банда.

Да си призная – за Unseen Consequences не бях чувал, докато не получих покана за събитието във Facebook. Бързата ми справка за тях показа, че ще имат допирни точки като звук с JFT. Пичовете (напуснати наскоро от своята диджейка) също се вместват в рамките на алтърнатив/рап метъл съсловието, като паралелите с Korn и Limp Bizkit бяха очевидни. Чухме кавъри и на двете американски групи – My Generation и Break Stuff на вторите и за финал Right Now на първите. За авторския материал на Unseen Consequences знаех малко, но разпознах Fuck You и Burning Core. Много ме изкефи и поведението на вокалиста им спрямо един тъпак пред сцената, който не спря да дразни с действията си и в крайна сметка финалът на целият концерт бе доста позитивен.

Няма да пиша оценки за бандите като в ревютата на албумите, но вечерта си беше 10 от 10 отвсякъде.

Коментари

  1. жалко че момичето го нямаше тя беше наистина много добра музикантка :( ще ни липсва

    ОтговорИзтриване
  2. Не бихте ли могли да публикувате нещо като кратко интервю със снимки за повече информация около нея и бандата мисля че предложението ми не е крайно лошо какво ще кажете

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за предложението. Авторът (т.е. аз) използвам блога си главно, за да пиша музикални ревюта. Не познавам момичето и не знам каква информация да да знам за нея сега. Иначе, ако тя или бившата й група Unseen Consequences издадат демо, EP или албум, с удоволствие бих писа това.

      Изтриване
  3. Добре :) а казаха ли,защо е напуснала?Имате ли някаква идея как мога да се свържа с нея искам да я разпитам като интервю

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предполагам, че ще можеш да я откриеш на фейсбук страницата на Vero Griffin.

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации