Raizing Hell - Of Ghouls And Men

Artist: Raizing Hell
Album: Of Ghouls And Men
Year: 2013
Label: Contra Lights Records
Country: Romania
Genre: Psychobilly, Horror Punk, Rock'n'Roll, Punk Rock
FACEBOOK

Автор: Илиян Иванов

Ако не е станало ясно досега, че си падам по всякакви рок банди с женски вокали, значи не четете отдавна блога. Така например вече съм ревюирал две сайкобили/пънк групи - The Creepshow от Канада и Kitty In A Casket от Австрия, а сега имам възможността да добавя още една топлийка към картата с географските открития на Scraggled Music.

С Румъния запълваме още една страна от Балканския полустров, която представям тук (виж за Македония, Сърбия и Гърция). Raizing Hell твърдят, че са първата и засега единствената хорър пънк група на север от река Дунав и няма как да не отчета, че чисто визуално не отстъпват на най-големите в жанра. В крайна сметка знаете кой е живял в Трансилвания и то си им е в кръвта...

Raizing Hell ще гостуват на 18 януари в софийския клуб Swinging Hall, поради което в последните няколко дни преслушах техния актуален албум Of Ghouls And Men, излязъл през миналата година. В него има 13 песни, които без да правят огромно впечатление, притежават нужния рокендрол заряд, присъщ за бандите от този калибър.

Фронтдамата Liv Decay има запомняща се мелодична рокендрол бленда, която на моменти преминава в дрезгаво пеене ала Brody Dale (The Distillers, Spinnerette). Текстове на Raizing Hell изобщо няма да изненадат никого - смърт, зомбита, кръв, гробища, малко курвенски номера и всичко това отново и отново до спукване.

Трудно ми е да избера най-добри песни от албума, макар някои като Shining, Rock'n'Roll For The Dead и Terror Television да са една една идея по-запомнящи се от останалите десет. Просто Of Ghouls And Men е много подходящ предварителен саундтрак за деня, ако сте решили да превърнете вечерта си във филмов хорър маратон с пуканки и бира.

При всички положения албумът ме убеди, че Raizing Hell си заслужават да бъдат видени и чути на живо, пък да се надяваме, че скоро и в България ще има сайкобили банда с жена певица, за която да пиша позитивно ревю.

ОЦЕНКА: 7/10

Препоръчителни песни:   We Are Raizing Hell    Terror Television    Shining    Rock'n'Roll For The Dead   Invasion Of The Infrasluts



Коментари

Популярни публикации