8 Kalacas - Kill The Radio

Artist: 8 Kalacas
Album: Kill The Radio
Year: 2014
Label: 7MrRam
Country: USA
Genre: Ska-Punk, Hardcore Punk, Thrash
FACEBOOK

Автор: Илиян Иванов

Тази група може би има нужда от малко повече представяне, но испанският език не е от силните ми страни и не мога да кажа повече за нея. 8 Kalacas са банда cabrones (да речем копелета) от Анахайм, Калифорния, но всъщност са банда chicanos (мексиканци, родени в САЩ или другояче казано - търсачи на щастие, далеч от дома). И правят взривоопасен ска/пънк/кор, в който английският е доста слабо застъпен.

Както споменах - не мога да кажа много за групата, но Kill The Radio НЕ е техен дебютен албум, защото преди него са имали и други песни. 8 Kalacas всъщност са сериозно име в ъндърграунд сцената на Ориндж Каунти и тези над 45 хиляди души, които ги харесват във Facebook са доказателството.

Ако сте позабравили великолепните чобани от Voodoo Glow Skulls, мислете за нещо подобно, само че с малко повече траш метъл елементи ала Slayer или поне по-тежките парчета на System Of A Down. Брас секцията и няколко по-лирични реге/сърф/фънк пасажи изиграват важна роля този албум да е е само касапница, а да има и мелодия. Но не очаквай нежни вокали като на Енрике Иглесиас - бъди готов за скандално дрезгаво и пиянско пеене.

В Kill The Radio има 10 парчета, предхождани от едно инструментално интро. Някои тракове като Terror и Мasoquismo предразполагат концертите на групата да бъдат умопомрачителни съркъл питове, наред с обичайното танцувално сканкване.

По всичко изглежда, че текстовете на групата подтикват към бунтове, революции и анти-комформизъм, но май се говори и доста за смърт - има парчета със заглавия Nuestros Muertos, Zombie и Moska Muerta. Други песни като Arroz Con Leche звучат по-несериозно - ползвайки Google translate, установих, че името означава "Мляко с ориз" - сещате се, онзи любим десерт, който майка ти ти е приготвяла преди много години с малко канела отгоре. Китарните партии на парчето пък доста напомнят на I Am The Law на Anthrax.

Kill The Radio е много неща на едно място, но най-важното е, че е забавен да слушане през цялото време. Просто защото 8 Kalacas и специално този албум са онази манджа с грозде, която обичаш да похапваш (слушаш) - говорим за комбинацията от стилове - пънк, ска, траш, хардкор, реге и може би малко поп елементи за цвят. Убеден съм, че на на живо тези парчета ще звучат още по-добре.

Без претенции да бъде грандоманска, тази банда заслужава да бъде пробвана от повече хора отвъд граници на калифорнийската Овча купел. Затова и препоръчвам горещо, но консумирайте без люта чушка.

ОЦЕНКА: 7,5/10

Препоръчителни песни:  Terror  Fin  Moska Muerta   Arroz Con Leche  Masoquizmo



Коментари

Популярни публикации