Handguns - Life Lessons

Artist: Handguns
Album: Life Lessons
Year: 2014
Label: Pure Noise Records
Country: USA
Genre: Pop Punk, Alternative Rock, Emo
FACEBOOK

Автор: Илиян Иванов

Pure Noise Records е най-бързо развиващият се независим лейбъл в американския пънк рок и само за някакви си 5 години голяма част от бандите в неговия каталог наводниха сцената с куп албуми. От гледна точка на цифри продажбите не могат още могат да се сравняват с тези на Fat Wreck Chords и Epitaph, но в крайна сметка популярността вече се измерва и по други начини.

Млади банди като The Story So Far и State Champs са в основата на този мини поп пънк бум, който все още да не може да наречем мейнстрийм. Стилът обаче вече изглежда почти изчерпан откъм идеи и до 2-3 години могат да се случат няколко неща:

1.) Бандите ще започнат да се променят звуково (или както се казва "развиват") и ще бъдат обявени за "продажници", защото колелото "харесвах повече първите ви два албума, новият не става" се върти.

2.) Бандите ще продължат да правят същото както сега, но фен базата ще се смени - по-възрастните ще започнат да се интересуват от други стилове и така ще оставят място за по-млада и тепърва навлизаща в музиката аудитория.


3. Бандите ще започнат да се разпадат или отказват, в зависимост от това дали музикантите ще искат да продължават да живеят "на червено" с парите от музика или ще търсят сигурност за семействата си със скучна работа.


При всички положения житейските уроци са безценен пътеводител за всеки индивид от раждането до смъртта. Независимо дали става дума за трагедии или радости, всяко събитие учи и те подготвя за следващото премеждие в живота. Горе-долу такова е и посланието на Life Lessons на Handguns.

Поредната група от каталога на Pure Noise Records изкара през лятото втори албум, който е сборник от откровения за разбити сърца, самота, обещания, страдания, търсене на нови предизвикателства, смърт и какво ли още не. За почти 30 минути и 10 песни Handguns разкриват душите си напълно, без това да е мега оригинално, но е емоционално изживяно и съкрушително съпоставимо с всекидневните проблеми, с които всеки ден се сблъскваме аз и ти.

Чисто музикално Life Lessons е предвидим поп пънк - нищо впечатляващо, но и нищо разочароващо. Ако си очаквал мелодични китари и емоционални вокали - тук са, ако си очаквал барабанистът да свири бързо на куплета и след това на припева да смени в онова темпо, в което всички на концерта да подскачат в унисон - има го.

Измежду 10-те парчета трудно бих отличил някои от тях, защото Life Lessons звучи като една комплексна песен, която не е велика, но е достатъчно искрена. За Handguns има още мегдан за прогрес, въпросът е дали момчетата ще останат в безопасната среда на поп пънк котилото от стотици подобни банди или ще рискуват да тръгнат по друг път, който да ги изведе с едни гърди напред?

ОЦЕНКА: 7/10

Препоръчителни песни:   Anvil   Heart Vs. Head   The Loved Ones Who Hate Us   Waiting For Your Ghost    New Years Resolution




Коментари

Популярни публикации