Skindred - Volume

Band: Skindred
Album: Volume
Label: 
Napalm Records
Genre: 
Ragga Metal, Alternative Metal

FACEBOOK

Виктор Балчиклиев

Изминаха почти 2 години и Уелските машини Skindred отново са тук с нов албум. Volume е шестият албум на рага метъл трупата от Острова, предвождана от племенния вожд Benji Webbe. Новото им творение не предлага нищо ново и нечувано, а изпипана и доразвита комбинация от вече познатото - метъл, рага и много купон.

Съставът е същият, който сътвори Union Black (2011) и Kill The Power (2014). Бенджи е все така безупречен фронтмен с несравнима енергия, който разкрива пълния си арсенал от пеене, крещене и рапиране за допълнителна дълбочина. Барабанистът Arya Goggin отново е перфектен и има главен принос за заряда на целия албум. Китаристът Michael Fry и басистът Dan Pugsley поддържат нужното ниво през всичките 43 минути, а като допълнителен пети член зад пулта отново застава Dan Sturges, чието приемане в групата през 2011 сякаш съживи Skindred и ги тласна в по-интересна и успешна посока.

Смея да твърдя, че с промоцията на Volume бандата малко се издъни. Първият сингъл 'Under Attack' е една от по-слабите и безлични песни, която се губи сред останалите в албума. Вторият едноименен сингъл 'Volume' значително оправи нещата с ударна доза от вече утвърдения характерен стил на Skindred и пичовете си остават най-добрата (ако не и единствена) рага метъл група в света и новият албум единствено затвърждава славата и приноса на бандата.

Албумът съдържа общо 11 песни и 3 музикални interlude-а, слуша се лесно, минава бързо и оставя желание да си го пуснеш пак и пак. Лек минус е фактът, че някак липсват големи хитове и нещо по-оригинално и изненадващо, но пък много по-важен плюс е отсъствието на дразнещи и ненужни песни и експерименти, каквито се прокрадваха в предишните албуми. В сравнение с Kill The Power (2014) няма да чуете нищо от ранга на 'Kill The Power', 'Ninja' и 'Worlds On Fire', но пък цялостното ниво на Volume е качествено и изпипано.

Volume се развива плавно и набира скорост с всяка следваща песен. 'Hit The Ground' се нарежда сред по-добрите от албума с бърз ритъм и стабилен припев. 'Shut Ya Mouth' значително забавя темпото с по-рок звучене и леко нелеп текст, преди първия инструментал 'I' и следващата 'The Healing', която леко напомня на по-старите Skindred. Впрочем, повечето от песните могат съвсем спокойно да влязат в предишните албуми и ако вече сте фенове на бандата, ще останете доволни.

Седмата песен 'Sound The Siren' лично за мен е най-голямото попадение във Volume, което най-точно обхваща многото аспекти на музиката на бандата. Подозирам, че това ще е следващия сингъл, който има големия потенциал да се превърне в хит. 'II' заедно с 'Straight Jacket' е друг силен момент в албума, която изненадва с приличен "брейкдаун". Финалните 3 песни след 'III' са перфектен завършек на албума. 'No Justice' удря здраво с бърз пънк ритъм и хорови вокали, 'Stand Up' добавя нужната доза политически активизъм, а 'Thee Words' е по-бавният, и емоционален финал на един качествен албум. 

Повечето от песните във Volume със сигурност ще станат любими на феновете по концерти и фестивали и мога само да си представя лудницата, която Skindred ще предизвикат с вече утвърдения си статут на една от най-силните live групи на Великобритания. Новото им отроче се нарежда гордо в една стабилна дискография и може единствено да спечели повече почитатели. С поредната хитра и добре балансирана комбинация от реге позитивизъм, рага купон, пънк заряд и ню метъл енергичност, Skindred продължават да бъдат едни от колоритните любимци на Европа.
                                                                       8/10 
Препоръчителни песни:  Sound The Siren   No Justice   Volume   Hit The Ground   Three Words  



Други подобни ревюта, които може би ще Ви е интересно да прочетете:

Коментари

Популярни публикации