Iron Reagan - Crossover Ministry

Банда: Iron Reagan
Албум: Crossover Ministry
Лейбъл: Relapse Records, 2017
Жанр: Thrash, Speed Metal, Crossover, Punk Metal, Hardcore Punk, Heavy Metal
FACEBOOK

Илиян Иванов

Преди броени часове: Megadeth спечелиха историческо първо Grammy за "Най-добро метъл изпълнение", докато на фон звучи Master Of Puppets на Metallica, които пък изпълниха на живо Moth To Flame с Lady Gaga (комични технически проблеми съпътсваха шоуто), Twenty One Pilots прибраха статуетката си по боксерки, Frank Ocean се направи на Kanye West към организаторите преди церемонията, като се възмути защо 1989 на Taylor Swift е бил предпочетен през 2016-та за "Албум на годината" пред How To Pimp A Butterfly на Kendrick Lamar (нищо, че Ламар участва в ремикса на хита на Суифт от албума 1989 - Bad Blood), Cage The Elephant изненадващо победиха фаворитите Blink-182 в категорията "Най-добър рок албум", а някаква напълно неизвестна за мен певица на име Joy Villa цъфна в Ел Ей с рокля с надписи "Make America Great Again" и "Trump"...

Общото между всички тези събития от раздаването на 59-тите награди Grammy e, че новият албум на Iron Reagan е далеч по-забавен от тях. Да, точно така. Американската супергрупа от членове на Municipal Waste, Cannibal Corpse и Darkest Hour се завърна с нов ударен и едновременно забавен трети албум, който едва ли догодина ще бъде номиниран за каквито и да е награди, но на кого му пука?

Crossover Ministry е предназначен за хедбенгъри и няма да "остави нито един кръст необърнат", ако може да цитираме Darkthrone. Първото впечатление е, че Iron Reagan са почнали да правят песните си с малко по-голяма средна дължина. В Crossover Ministry се намират още от онези безпощадни картечни откоси от по 20-30 секунди до към минута и нещо, но парчетата над 2 минути са доста повече в сравнение с предишните два албума.

Iron Reagan винаги е била група за партита, въпреки че пичовете отдавна са заели сериозна страна по редица политико-социални теми - например More War, която силно напомня на N.F.L. на Anthrax, осъжда оръжейния износ на САЩ - "Let's make more guns, let's charge the poor, they'll never learn". Megachurch (а и не само тази песен) атакува брутално организирините религии и в частност християнството, наричайки ги финансови пирамиди. Вокалният подход на Тони Фореста в парчето също заслужава споменаване - мрънкащото пеене е досущ като това на Майк Мюър от Suicidal Tendencies.

Fuck The Neighbors е в добрите традиции на големите рок/метъл парти тракове от последните две десетилетия на XX век - мисли си за Fight For Your Right на Beastie Boys и What Will The Neighbors Think на Murphy's Law, но с много по-метализиран саунд тип D.R.I.. Точно това е и готиното на Iron Reagan - бандата все така не се взима чак толкова насериозно, но безпощадно се забавлява да съживява траш/хардкор кросоувъра от края на 80-те, когато S.O.D., Corrosion Of Conformity и споменатите вече D.R.I. и Anthrax, успяват да сплотят дотогава войнстващите помежду си метъл и пънк хлапета.

Crossover Ministry не открива топлата вода, но я прави по-гореща. Iron Reagan са бързи и яростни като цяло, но когато е нужно е забавят темпото с финес - хедбенгърското Bleed The Fifth или окултното пиано интро в Dead With My Friends. Албумът няма да спечели Grammy, но това не му пречи да бъде неподправен, шумен и безпардонен.
7.50/10 🤘🤘🤘🤘🤘🤘🤘🤘
Препоръчителни песни:   Dead With My Friends    Condition Evolution    Fuck The Neighbors     More War   Megachuch


Други подобни ревюта:

Коментари

Популярни публикации