Secret Society - Out Of The Game

Банда: Secret Society
Албум: Out Of The Game
Лейбъл: Tripsquad/141/Core Tex, Die Hard, 2017
Жанр: Hardcore Punk, Metalcore, Crossover Thrash, Beatdown Hardcore, Alternative Metal
FACEBOOK

Припомняйки си популярното клише "хардкорът не е просто стил музика, той е начин на живот", осъзнах защо банди като Madball и Agnostic Front се котират толкова добре в България (що се отнася до концертни изяви) години след комерсиалните им пикове. У нас все още хардкор сцената диша неподправено и не се влияе от промените в световните трендове в тежките жанрове.

Затова и Secret Society описват идеално споменатото клише от първото изречение - Out Of The Game не е просто хардкор албум, а това албум, в който хардкор философията се излива в чиста и неподправена форма. Което естествено, съвсем не означава, че в него липсват ръбове за изглаждане.

Secret Society е интернационален проект, зад който стои цяла плеяда знаменитости от българското хардкор движение, наред с познати лица от САЩ, Австралия, Холандия и Македония. Самите записи и продукция също са осъществени по различни кътчета на земното кълбо, а основната движеща сила са барабанистът Марин Сладкаров (Vendetta) и китаристът Добромир Христов, който е един от основателите на Last Hope и с когото всъщност се запознах на флоридска почва по-рано тази година.

Това обаче далеч не са единствените двама души, свързани с Vendetta и Last Hope, замесени в маята. За почитателите на двете най-популярни имена на българския хардкор - в този запис ще чуят яростните викове на техните фронтмени - Делян и Сашо. Вокална колаборация между първия и друго култово лице - Георги от Expectations дава шеметно начало с Ride Or Die, в което има и яка закачка с Wanted Dead Or Alive на Bon Jovi.

Out Of The Game съдържа още 11 безкомпромисни парчета, в които среща си дават олдскуул хардкор пънк, метълкор, бийтдаун и дори малко рапкор заради Джон Конър от Dog Eat Dog (който в Marginalized дори не звучи като изваден от нафталина, какъвто беше случаят с последното тъпо EP на групата му). Броят на гостите обаче е много по-сериозен от споменатите до момента и то все такива с готини прякори - Шута (Vendetta/Piranha), Чавеса (Urban Grey/Redrum/Last Hope), Чайката (Тъмно, Panaka, Бичето) и хора от съвременните американски герои Trapped Under Ice и Darkest Hour. Ще отбележа и включването на сина на Добромир - 3-годишният Мишо в No Gods, No Masters, което ми напомни за нещо, което H2O направиха преди години.

Сред топ попаданията в албума влиза 90s Hardcore Tribute (с Dewon Sinister DC, Dime Hardfaced и JR Next Step Up), което е малко като обяснения в любов към всичко значимо на сцената за споменатото десетилетие и най-вече към Biohazard: "92 Punishment came out / MTV - that's what it's all about / Biohazard started trying something new / Groove and guitars, tales from the hood". Колкото и шумен, тежък и безкомпромисен да е Out Of The Game обаче, в него липсва химията на албум на група. Приносът на различните гости в различните песни има различна стойност, като някои музиканти дават много повече отколкото други.

В крайна сметка обаче ще се върна на това, което казах в първия абзац - в България хардкорът живее и диша по свой си начин и такива албуми са си съвсем на място там. Ако не вярвате - питайте Biohazard, Dog Eat Dog, Agnostic Front и Madball, които пълнят редовно Mixtape5. Или пone Vendetta, Last Hope и Expectations, които от години се ползват с всенародна любов.
👤👥7/10👥👤
Чуй:  Ride Or Die    Practice What You Preach    Marginalized   90's Hardcore Tribute   No Gods, No Masters  



Други подобни ревюта:

Коментари

Популярни публикации