Andrew W.K. - You're Not Alone

Артист: Andrew W.K.
Албум: You're Not Alone
Лейбъл: Sony Music, 2018
Жанр: Hard Rock, Heavy Metal
FACEBOOK

Когато преди почти 17 години тогавашното ми около 17-годишното аз се запозна с Andrew W.K. чрез MTV и списание "Нов Ритъм" и остана много впечатлено от историята на обложката на I Get Wet. Новоизгряващата по онова време рок звезда собственоръчно си разбива носа с тухла преди фотосесията, защото, видите ли "не може да очакваш от един истински рокаджия да симулира".

Andrew W.K. изгря бързо, но и залезе бързо. Кариерата му на музикант не бе последвана от още много хитове, поради той се отдаваше и на други  артистични и неартистични начинания. Както се казва обаче - кръвта вода не става и ето го тук сега през 2018 той преоткрива това, което го прави най-щастлив, а именно парти химни.

Както може би вече сте се досетили, You're Not Alone от типа албума, внушаващи идеята "паднах, но намерих сили да изправя и да продължа... да купонясвам". На повърхността този албум изглежда като напомпан с тестостерон и стероиди, но всъщност е полят обилно с алкохол. Освен това той е много по-зрял, което някак стои странно до предишното твърдение.

Когато чуя водещите синтезатори в кое да е парче, почти винаги (и незнайно защо) си визуализирам рицарски дуел с препускащи коне. И когато Андрю запее, все едно победителят си сваля шлема и развявя "хийт-леджърски" рошави дълга коса и брада. Затова и някои песни са ненормално надъхващи - Music Is Worth Living For, Ever Again, The Devil's On Your Side, Keep On Going, бийтълското Give Up On You...  Специално Music Is Worth Living For звучи като саундтрак на момента, в който Мойсей разцепва морето на две, за да може народът му да мине между бушуващите стени от вода като на парад. Споменавайки думата надъхващи, три от траковете са мотивационна слова (без музика) от Андрю и макар да има нотка на нелепост, в тях има и много мъдри и смислени послания.

You're Not Alone започва на висока нота, стъпвайки здраво и уверено с мощни пауър акорди, зарибяващи синтове, простовати барабани и емоционалните вокали на нашия рок герой. Във втората си половина албумът има няколко по-безинтересни и/или прекалено дълги парчета, но нищо фатално. Самият певец ушевадно е задобрял вокално, което също показва красноречиво, че той е взел направата на You're Not Alone наистина присърце.

Безспорно Andrew W.K. ме изненада приятно. Не бях сигурен, че You're Not Alone щеше да ми хареса, защото все пак колкото и инфантилно яки да бяха (а и сега още са, де) Party Hard, Ready To Die и She Is Beautiful, това са хитове от преди две десетилетия. Андрю обаче е запазил свежестта си или по-скоро е открил фонтана на младостта. DMS Party Hard!
⇪7.75/10⇪
ЧУЙ:   Music Is Worth Living For     Ever Again   Keep On Going    The Devil's On Your Side   Give Up On You

Други подобни албуми:



Коментари

Популярни публикации